Heel jezelf, met wat je dagelijks eet en drinkt en hoe je je voeding bereidt

Colitis ulcerosa, Coeliakie, ziekte van crohn, prikkelbare darm syndroom – PDS – spastische darm;
Meer dan 3,5 miljoen Nederlanders hebben regelmatig maagklachten en darmproblemen, zoals maagkrampen, veel boeren, een opgezwollen buik, brandend maagzuur, diarree, obstipatie, winderigheid, een moeilijke stoelgang, harde ontlasting ….

Micro organismen

Niet alleen spijsverteringsklachten beginnen in de darm …
Zoals ik uitgebreid in mijn lezingen over de micro organismen in onze darm uitleg, beginnen alle leefstijlziektes in de darm. Het genezen en verzorgen van je darm is dan ook voor iedereen de basis voor het bereiken van een optimale gezondheid.

“All disease begins in the gut” Hippocrates

Eén van de puzzelstukjes op weg naar volledig herstel van een lekkende darm is geneeskrachtige voeding 

Allerlei oorzaken, zoals ongezonde voeding tasten onze micro organismen in onze darm aan, waardoor het darmslijmvlies dat ons moet beschermen, beschadigd raakt. Door deze zogenoemde lekkende darm komen ongewenste stoffen in de bloedbaan terecht. Hierdoor raak je gevoelig voor één of meerdere auto immuunziektes, waarbij ons immuunsysteem ons eigen weefsel aanvalt.

Ongezonde voeding ligt aan de basis van alle lichamelijke en geestelijke klachten

We hebben massaal overgewicht, diabetes, prikkelbaar darmsyndroom, coeliaki, psoriasis, artrose, reuma, rug- en nekklachten, depressie, kanker, alzheimer ….. de lijst is eindeloos. We ontvangen allemaal een andere diagnose, maar één van de belangrijkste oorzaken waarom je allerlei nare symptomen krijgt, is het gebrek aan gezonde voeding.

Mood gutEr wordt ons vaak verteld dat gezond eten diabetes, hartaandoeningen en kanker kan voorkomen. Minder bekend is dat de effecten van gezonde voeding op onze hersenen en onze geestelijke gezondheid net zo sterk is. Sterk bewerkt voedsel kan zelfs leiden tot een 50 tot 100% hoger risico voor het ontwikkelen van depressies. Dus wat we eten heeft een enorme invloed op ons totale lichaam.

‘One man’s meat is another man’s poison’

Overal vind je gepassioneerde volgers van allerlei soorten diëten. De een zweert bij een koolhydraatarm dieet de ander bij koolhydraadrijk, vetarm, vetrijk, ketogeen, paleo, raw, veganistisch, vegetarisch, glutenvrij…

De meerderheid van de bevolking die op zoek is om af te vallen en gezonder te worden, is ook op zoek naar het nieuwste en beste dieet. Helaas is er niet één standaard gezond dieet. Je kunt gevoelig zijn voor gezonde voeding. Zo zijn er mensen die een intolerantie hebben voor tomaten, eieren of noten. Iedereen is verschillend.

Het one-size-fits-all dieet bestaat niet

Er is maar één gezond voedingspatroon en dat is jouw gepersonaliseerde dieet. Dus als je je weer gezond, energiek en vitaal wilt voelen, dan zijn persoonlijke aanpassingen in jouw eetgewoontes de eerste stap op weg naar genezing.

“Every time you eat or drink, you are either feeding disease or fighting it” Heather Morgan

Helaas zijn (verborgen) allergieën en intoleranties niet altijd via laboratoriumonderzoek te achterhalen. Heb je een auto immuunziekte, dan ben je hoogstwaarschijnlijk allergisch of sensitief voor enkele voedingsstoffen.

Door een uitgebreide voedingsanamnese zetten we samen een eerste stap naar het leggen van relaties tussen wat je eet en drinkt en je klachten. Als je samen met mij ontdekt welke voedingsmiddelen dat zijn, dan kun je jouw maaltijden daarop aanpassen. Hierdoor krijgen je darmen de kans gezond te worden, zodat je immuunsysteem weer goed kan functioneren en je klachten verdwijnen.

Tegelijkertijd inspireer ik jou geneeskrachtige voeding in te zetten, die jij op dit moment met je ontbijt, lunch en avondeten onvoldoende binnenkrijgt, maar die noodzakelijk is om jouw genezingsproces te ondersteunen.

We practice what I preach

SaladeBinnen het holistisch geneeskundig model vindt het coachtraject ‘jouw voeding als medicijn’ plaats. Als voedingsgeneeskundige speel ik een unieke rol binnen het holistisch coachen. Door mijn onophoudelijke interesse en passie voor gezond en lekker eten vindt het coachtraject niet alleen zittend tussen 4 muren plaats. De tips, adviezen en ondersteuning geef ik ook graag in de supermarkt, de moestuin en de keuken.

“Voedingsstofrijk eten zorgt voor een natuurlijk slank lichaam, een stralende huid, volop energie en een heldere geest. Dat is pas geneeskunde!”

Ik begeleid jou graag in je genezingsproces door jou up-to-date kennis, inzicht en inspiratie aan te reiken en deze te vertalen in het bereiden van lekker en gezond eten.

Volledige genezing kost tijd, maar ik beloof je dat de weg in het helingsproces heel leuk, lekker en zonder honger verloopt. En je zult als je te zwaar bent, automatisch kilo’s kwijtraken.

Bekijk welke positieve bijwerkingen jij er nog meer gratis bijkrijgt, als je kiest voor een persoonlijk coachtraject ‘Jouw voeding als medicijn.’

Blijf niet zitten met klachten. De kans dat je klachten alleen maar toenemen, wordt als maar groter

Geef jezelf drie maanden. Dan weet je dat je op de goede weg bent. Voor slechts € 395 ontvang je een uniek en persoonlijk voedingsgeneeskundig advies.

Wees dapper en investeer in je gezondheid. Hiermee leer jij wat jij met voeding kunt doen om je pijn, ongemak, angst, depressie en stress aan te pakken.