Mijn visie op chronische ziekte

Wij hebben een nieuw model van gezondheidszorg nodig, één die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we chronische ziekte kunnen voorkomen en aanpakken.

Mijn visie is om het huidige denken in ziektes, klachten en behandeling volledig te transformeren in een holistisch gezondheidsmodel waarin het zelf-genezend vermogen van het totale lichaam hersteld en geactiveerd wordt.

Met de epidemie van obesitas, diabetes, kanker en andere lichamelijke en geestelijke ziektes die wereldwijd exploderen, kunnen en moeten we niet alleen naar pillen blijven grijpen.

Genezing kost tijd en het vereist daarom uitgebreid onderzoek waarom je klachten hebt ontwikkeld. Vervolgens maak je daarop alle nodige levenslange aanpassingen om te werken aan een optimaal en blijvend herstel.

Als je jaren lang op de ongezonde automatische piloot gezeten hebt, kun je niet verwachten dat je met een paar uurtjes bij een diëtist levenslange veranderingen kunt bewerkstelligen. Bovendien moet niet alleen voeding de aandacht krijgen. Dit is niet van de één op de andere dag gedaan. Het is een leefstijl waar je bewust voor kiest, zodat je stapje voor stapje je leven leeft zoals jij wilt zijn.

Ik wil de gezondheidszorg persoonlijker maken. Iedereen is namelijk uniek. De dieperliggende oorzaken kunnen allerlei soorten chronische lichamelijke en geestelijke ziektes uitlokken. Maar waar de stressoren vandaan komen, moet individueel onderzocht worden.