Ik wilde zonder medicijnen herstellen van psoriasis en een traag werkende schildklier

Psoriasis
 

Hoe Psoriasis mijn leven beheerste

Rond mijn 37ste kreeg ik psoriasis-plekken op mijn onderbenen, ellebogen en hoofdhuid. De grote plakkaten op mijn benen vond ik het allerergst. Ik had daar altijd veel jeuk en pijn, en ik moest me altijd inhouden om maar niet te krabben. Bovendien vond ik het heel naar dat mijn huid er zo rood en schilferig uitzag. Vooral in de zomer met een rokje of jurkje aan, voelde ik mij daar heel onzeker door. Ik trok dan ook vaker een lange broek aan. Als ik met Frédérique en Pieter, onze 2 kinderen, naar het zwembad ging, dan zag ik hoe mensen naar mijn benen keken.

“Intuition is knowing without knowing”

Natuurlijk was ik bij mijn huisarts geweest. Hij schreef een medicinale zalf voor en raadde mij aan lekker op vakantie te gaan naar de zon. De zalf had ik bij de apotheek afgehaald, maar na het lezen van de bijsluiter besloot ik de zalf vanwege alle mogelijke bijwerkingen niet te smeren.

Mijn intuïtie zei me dat er een andere oplossing moest zijn, een natuurlijke oplossing zonder bijwerkingen. Ik was ervan overtuigd dat de psoriasis uiteindelijk wel zou verdwijnen. Ik had immers tot mijn 37e wel een mooie huid gehad.

Wat ik deed om van mijn psoriasis af te komen

 1. Zon, zee en ontspanning
  In de winter had ik altijd veel meer last. Door de kou en de verwarming droogde mijn huid nog meer uit en werden de plekken vuriger. Het advies van mijn huisarts om de zon op te zoeken was het allerbeste advies wat ik van hem heb gekregen. Op zonvakanties aan zee merkte ik altijd verbetering, omdat zon – vitamine D, zee – mineralen en ontspanning – geen stress – mijn huid kalmeerde.
 2. Crème
  Om de jeuk en pijn te verlichten, smeerde ik crème op basis van dode zeezout. Hierdoor werd mijn huid tijdelijk wat vettiger en daardoor voelde hij even wat minder schraal en pijnlijk aan. Hoewel deze crème geen negatieve bijwerkingen had, bood het ook geen genezing.

“In mijn blootje moest ik met helm op in een cabine staan”

 1. Lichttherapie
  Op aanraden van een dermatoloog begon ik met een ultraviolet licht behandeling. In mijn blootje moest ik met helm op in een cabine staan. Na iedere behandeling kwam ik er als een rode kreeft onder vandaan, waardoor ik me alleen maar slechter ging voelen. Ik was zo bang om te verbranden, dat ik al snel besloot hiermee te stoppen.

Hoe mijn klachten alsmaar toenamen en ik overvallen werd door vermoeidheid

Een paar jaar later werd ik overdag zó moe dat ik vaak ’s middags ‘moest’ slapen. Met deze klacht ging ik naar mijn huisarts. Uit de bloeduitslagen bleek dat ik een traag werkende schildklier had. Hij schreef pillen voor, maar ik had er geen vertrouwen in dat ik hiermee geholpen zou zijn. Daarom besloot ik ze niet in te nemen.

De totale waarheid over chronische ziektes en klachten

Naast mijn zoektocht voor een natuurlijke oplossing voor psoriasis, ging ik daarom ook op zoek naar de oorzaken van een traag werkende schildklier.

Door intensief speurwerk kwam ik al gauw terecht bij internationale gezondheids-autoriteiten en vooruitstrevende artsen. Door het bestuderen van vele onderzoeken en het volgen van vele wetenschappers, artsen en diverse specialisten kreeg ik een verscheidenheid aan inzichten, waardoor ik langzaam alle puzzelstukjes naar heelheid ontdekte. Zo heb ik uitgebreide kennis vergaard over:

 • de leefomstandigheden van verschillende bevolkingsgroepen en hun gezondheid, vitaliteit en geluk.
 • welke factoren van invloed zijn op de werking van onze genen, een onderzoeksgebied genaamd epigenetica.
 • de invloed van epigenetische factoren op ons microbioom en onze darmgezondheid.

“Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen” Robert Ascham

Jaren studie en ervaring is niet alleen van onschatbare waarde geweest voor het optimaliseren van mijn gezondheid en vitaliteit, maar ook dat van mijn partner en onze 2 lieve kinderen. Deze basiskennis en leefstijl is ook voor de generaties na ons van levensbelang.

Ik vind het geweldig dat ik

 • nooit meer onverklaarbaar moe ben
 • geen haaruitval meer heb
 • weer een gezonde stoelgang heb
 • geen last meer heb van een droge, jeukende en pijnlijke huid
 • ik automatisch slanker ben
 • mij zowel lichamelijk als geestelijk helder, vitaal en gelukkig voel;

De psoriasis op mijn benen is al enkele jaren geleden verdwenen en op de hardnekkige plekken van hoofdhuid en ellebogen zie ik, tot mijn grote vreugde, weer gezonde huid verschijnen. Dit komt niet overeen met wat er vaak over psoriasis, een traag werkende schildklier en alle chronische (auto)immuun gerelateerde ziektes wordt geschreven.

Waarom ik Happy Habits heb opgericht

Om mijn missie en visie op geneeskunde te kunnen delen heb ik Happy Habits opgericht. Hiervoor heb ik een holistisch gezondheidsmodel ontwikkeld. Aan de hand van dit model kan ik op een eenvoudige manier al mijn gouden tips, kennis en ervaring met jou delen.   

Ik ben super blij dat ik met zoveel kennis en inzichten zonder medicijnen hersteld ben. Soms vraag ik me af hoe ik me nu gevoeld zou hebben als ik alleen zalf gesmeerd had en pillen had geslikt? Ik weet zeker dat mijn klachten waren toegenomen en dat ik nog meer symptomen had ontwikkeld, want ontstekingen kunnen zich overal in het lichaam voordoen.

Wacht niet tot jouw klachten alsmaar toenemen, maar zorg dat je in overleg met je arts de regie neemt over je eigen gezondheid. Chronische pijn, stress, ongemak, onzekerheid en verdriet verdwijnen ook bij jou als jij nu besluit om te investeren in het ontwikkelen van leuke, lekkere en gezonde gewoontes.

Ik ben zo gepassioneerd, omdat iedereen dit kan

Met deze positieve boodschap, zou ik het leuk vinden als jij hierdoor geïnspireerd bent geraakt, zodat je je niet neerlegt bij jouw huidige klachten of ziektes. Mijn leven is totaal veranderd en ik ben super enthousiast om jou te helpen, zodat jij ook jouw lichaam de kans kan geven zichzelf te herstellen.

Ik beloof je, het is echt niet ingewikkeld

Sta jij open voor up-to-date-kennis en oude wijsheden en wil jij er alles aan doen om van je chronische ziektes en klachten af te komen, wacht dan niet langer. Bel mij direct of laat hieronder een berichtje achter.

 

Gezonde groetjes,

Karin