Lezingen

Lezing microbioom

microbioom

“All disease begins in the gut” – Hippocrates”

Obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, coeliakie, huidziekten, allergieën, neurologische aandoeningen, autisme, kanker … al deze chronische en terminale aandoeningen beginnen in de darm.

Onderzoek over de hele wereld leert dat alleen in geïndustrialiseerde landen mensen aan deze chronische ziekten lijden. Inheemse stammen van jagers en verzamelaars krijgen deze ziekten niet. Wil je weten waarom? Ik bespreek graag de mogelijkheden over het houden van een lezing over ons microbioom. 

 

Workshops

Vraag het de boodschappencoach

De allerkrachtigste stap die je kunt zetten is om allereerst bewust naar je boodschapgewoontes te kijken. Als deskundige op het gebied van voeding en schadelijke ingrediënten deel ik met jou al mijn kennis over eten en drinken. Jij leert in 2 uurtjes waarom veel supermarktproducten tot ontstekingen leiden. Ook ontdek je welke voeding ontstekingen tegengaan en jouw immuunsysteem versterken. Wij staan bij elk voedingschap stil. Je ontvangt uitgebreide informatie over alles wat je in de supermarkt vindt.

Met de juiste kennis wordt eten kopen straks heel eenvoudig voor je. Jij gaat ondanks alle tegenstrijdige informatie eindelijk door de bomen het bos zien. Met deze kennis kun je in je eigen tempo je voedingsgewoontes ombuigen. En het kan niet anders dat jij je hierdoor energieker, slanker en mentaal sterker gaat voelen. Ik zie je graag in de supermarkt.


Ook aandacht voor non-food

Mocht je niet alleen voeding de aandacht willen geven, maar ook alles te weten willen komen over natuurlijke hygiëne en persoonlijke verzorging, dan kun je de boodschappen coaching met één uurtje uitbreiden. Ik leg je uit waarom hygiëne en persoonlijke verzorging ook binnen het holistisch gezondheidsmodel puzzelstukjes zijn op weg naar totale gezondheid. Jij krijgt alles te weten over schadelijke stoffen in huishoudelijke (schoonmaak)middelen en lichamelijke verzorgingsproducten. Je krijgt van mij tips voor gezonde alternatieven voor mens en milieu.

Kookworkshop

Tijdens het koken leer je op een eenvoudige manier met de seizoenen te eten. Bij het bereiden van de maaltijden maken we gebruik van verse biologische of biologisch-dynamische producten. Je ontdekt dat je als keukenprins of -princes geen uren in de pannen hoeft te roeren. Juist met enkele onbewerkte produkten houd je het eenvoudig en lekker, zodat je er ‘onbeperkt’ van kunt genieten. We tellen geen calorieën en we wegen ook niets af. Allemaal veel te ingewikkeld. Tijdens het kokkerellen vertel ik je niet alleen wat gezonde voeding is, maar ik geef jou ook advies hoe je eten op een gezonde manier bereidt. Bovendien ontvang je een lijst met ingrediënten die je ten allen tijden zou moeten vermijden en je krijgt de kans om al je vragen te stellen.

“De beste dokter staat in de keuken.”

Jij leert tijdens de workshop waarom voeding je eerste medicijn is en je eerste verdediging tegen ziekte.
Ik leg ik je uit welke invloed voeding heeft op op jouw functioneren, hoe je denkt en hoe je je voelt.

Lekker eten is één van mijn favoriete happy habits.
Ik hoop je snel in de keuken te ontmoeten. Ik hoor graag je wensen.

Allerlei combinaties zijn mogelijk.